Nâlan Tunga PEHLİVAN, Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi'nde Öğrencilere Meddahlık Sanatını Tanıttı

Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi'nde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Nâlan Tunga PEHLİVAN, öğrencilere unutulmaz bir deneyim yaşattı. Okulun konferans salonunda düzenlenen etkinlikte, Tunga PEHLİVAN, geleneksel Türk halk kültürünün önemli bir parçası olan meddahlık sanatını öğrencilere tanıttı.

10 ve 11. sınıf öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği etkinlikte, Tunga PEHLİVAN'ın eşsiz anlatımı ve sahne performansı, öğrencileri geleneksel Türk hikayelerinin büyülü dünyasına sürükledi. Meddah geleneğinin önemini vurgulayan PEHLİVAN, öğrencilere Türk kültürünün zengin bir parçasını keşfetme fırsatı sundu.

Gösteride, Türk edebiyatının klasik eserlerinden seçilen hikayeler ve mizahi öğelerle dolu anlatımlar öğrencilerin ilgisini çekerken, meddah sanatının incelikleriyle tanışmalarına olanak sağladı. PEHLİVAN'ın samimi ve etkileyici performansı, öğrenciler arasında keyifli bir atmosfer oluşturdu.

Etkinliğin sonunda öğrenciler, meddahlık sanatının önemini ve Türk kültüründeki yerini daha iyi anlamış bir şekilde salonu terk ettiler. Okul yönetimi, böylesine değerli kültürel etkinliklerin devamını dilerken, Nâlan Tunga PEHLİVAN'a teşekkür etti ve benzer etkinliklerin sürdürülmesi için desteklerini belirtti.

24.04.2024 95

24-04-202424-04-202424-04-202424-04-202424-04-202424-04-2024